Igre za djevojčice

Mješovite poruke danas su posvuda. Iako se to odnosi na oba spola, slike i ideje koje djevojke mogu dobiti a koje ih vode u krivom smjeru mnogo su istaknutije. Kao majka ili otac djevojčice, morate obratiti malo više pažnje na ono što vide, uče i rade dok odrastaju jer će te stvari oblikovati ono što jesu kao odrasle osobe. Kada je riječ o igricama za djevojčice, postoje neke koje će im biti dobre, a neke koje treba izbjegavati pod svaku cijenu. Prije nego što kupite igrice ili im dopustite da ih pronađu na mreži, razmislite o svojim vrijednostima i o tome što želite da nauče.

Neke igre za djevojčice bit će samo zabavne, a sve dok je to ono što vidite u igrici, nema štete u tome da igraju ove igre. Često su to igre koje mogu igrati i dječaci i djevojčice i ono što podučavaju svako dijete može naučiti. Te stvari mogu biti dijeljenje, izmjenjivanje, jednostavna matematika ili čitanje i kako raditi na pobjedi, ali i graciozno gubiti. Ovo su doživotne lekcije, ali mogu započeti jednostavnim igrama za djevojčice kad su mlađe.

Ono što im možda ne želite dopustiti je da igraju previše igrica koje se bave modom, dječacima i popularnošću. Nema ništa loše u ovoj igrici ili dvije, ali to ne bi trebala biti glavna tema svih igara koje igraju. Odjeća je lijepa, i imati puno prijatelja je lijepo, ali neke djevojke previše naglašavaju te stvari i to ih čini prilično sebičnima i plitkima kada postanu starije. Dopustite nekoliko ovakvih zabavnih igara, ali pobrinite se da pronađete kvalitetne igre koje će inače igrati kako bi imali ravnotežu – a ravnoteža je ključna.

Neke su igrice malo previše eksplicitne za mlađu djecu, posebno za djevojčice, ali su vani za svakoga tko se želi prijaviti. Ako vaša kći traži igre za djevojčice na mreži, provjerite možete li joj pomoći kada ih potraži i odabere što želi igrati. Na taj način znate da ona ne ulazi u igru u kojoj ona ubija ljude ili krade novac – takve stvari. Ako otkrijete da igra takvu igru, razgovarajte s njom o tome. Iz razgovora možete zaključiti da li ona to dobro podnosi ili je to nešto što bi trebala prestati raditi. Izbjegavajte da započne ove igre ako možete, ali ako ne, kontrolirajte štetu.

Postoje neke igre za djevojčice koje podučavaju vrlo pozitivne lekcije i imaju sjajne teme za koje se svi roditelji mogu složiti da su dobre za njihovu djecu. Bez obzira koje igre im dopuštate da igraju inače, pokušajte pronaći mjesta u svom vremenu za igru za ove igre. Neki uče djevojke kako da izgrade svoje samopoštovanje, da su važne i da mogu učiniti velike stvari u životu. To su najvažnije lekcije i ponekad roditelji ne znaju kako to reći svojim djevojčicama. Uz malo pretraživanja, možete pronaći igrice za svoje kćeri koje potvrđuju ono što pokušavate reći – glasno i jasno.

Objavljeno dana