Pet sjajnih ideja za poklone za starije

Današnji seniori su daleko aktivniji nego nekada. Više se ne zadovoljavaju sjedenjem u stolici za ljuljanje – vani rade stvari! Bilo da igraju golf, farbaju, vrte ili pletu kao hobi, postoji savršena ideja za poklon za svakog starijeg na vašem popisu. Međutim, imajte na umu da mnoge starije osobe također imaju fiksna primanja, pa kada tražite sjajne darove za starije osobe, imajte na umu spoj ‘pamet i praktičnost’. Ovdje imamo pet ideja koje će vam pomoći u razmišljanju.

Vrtlarstvo je jedna od najpopularnijih aktivnosti u SAD-u, a veliki broj starijih osoba su bhakte, s više vremena koje mogu provesti uljepšavajući svoj vrt. Vrtlarski alati dobre kvalitete mogu biti skupi, pa zašto svom pokloniku ne biste ugodili dobrim škarama, rukavicama ili šeširom za sunce oštrog izgleda? Osim ako vaš vrtlar nije stari, ažurna vrtna enciklopedija će sigurno biti cijenjena. Posjetite neke od specijaliziranih web stranica za vrtove kako biste dobili katalog, a zatim kupite poklon bon.

Još jedan popularan hobi za starije osobe je bavljenje nekim oblikom kreativnog umjetničkog rada. Slikanje, skiciranje, tekstilna umjetnost i računalna grafika samo su neki od primjera kreativnih aktivnosti koje predstavljaju niz idealnih mogućnosti za vaše darove za starije osobe. Ako samo znate da teta Lynn slika, ali niste upoznati s njezinim preferiranim medijem – ulja, akrila, akvarela – darovni bon za trgovinu umjetninama omogućuje vašem omiljenom senioru da odabere savršene predmete kako bi zaokružio svoj inventar. Ako je vaša baka umjetnički, web-pamet stariji, što kažete na softverski paket računalne grafike?

Za starije ljubitelje sporta, koja je njihova igra? Sportska oprema (papuče, kugla za kuglanje, loptice za golf), sportska odjeća i knjige posvećene njihovom omiljenom sportu izvrsni su darovi za seniore, kao sudionike ili ljubitelje fotelja.

Mnogi stariji uživaju u nastavi u zajednici koja ih uključuje s drugim ljudima u razredu, ostaju u formi i isprobavaju nešto novo. Satovi borilačkih vještina, u nekim nježnijim disciplinama, kao što su Aikido ili Tai-Chi, istovremeno su osnažujući i praktični. Satovi joge, aerobika i plivanja također su prijateljske aktivnosti za starije osobe, lagane za tijelo, a istovremeno su sjajan i zabavan način da ostanete u formi, dok steknete nekoliko novih prijatelja! Popričajte suptilno i provjerite ne možete li saznati što bi ih moglo zanimati. Zatim platite instrukcije u vrijednosti od mjesec dana da ih isprobaju i vide kako im odgovara.

Naša posljednja misao o sjajnim darovima za starije osobe: za ljubitelje putovanja, postoji toliko knjiga za putnika iz naslonjača. Ako i sami niste ljubitelj putovanja, možda nećete shvaćati da je knjiga o pješačkim obilascima po Londonu prilično prekrasno štivo. Putopisi s fokusom na povijest određene zemlje drugi su okretači stranica! Softver za jezike može zahtijevati da djed podučava vašu djecu osnovnom talijanskom. Postoje neki prilično sofisticirani jezični paketi dostupni po vrlo razumnoj cijeni.

Koristeći ove ideje za pametne, pametne darove za starije osobe, bit ćete moderan darivatelj sa starijim osobama. Zaboravite na kravatu ili pregaču!

Objavljeno dana