Razmišljajte unaprijed o kupovini potrebnih stvari za djecu

Pitate se kada početi kupovati dječje stvari? Bravo za razmišljanje unaprijed! Od sada do trenutka kad upoznaš svog mališana, ima mnogo toga za napraviti i puno toga za kupiti. Prvo na vašoj listi treba biti set za novorođenčad. Dakle, pri izlasku iz bolnice odmah ste spremni.

Istina je da ne postoji čvrsto pravilo o tome kada početi kupovati stvari za svoje dijete. Neki roditelji jedva čekaju odabrati slatku dječju odjeću, dok drugi radije odlažu kupovinu iz različitih razloga. U ovom članku donosimo nekoliko informacija o tim razlozima za kupnju osnovnih potrepština za svoju bebu.

Što morate uzeti u obzir prije nego što krenete u kupovinu?

Sa svom današnjom malom dječjom odjećom i novonastalom dječjom opremom, u prvom tromjesečju možete lako pretjerati s odjećom za bebe. No prije nego što zgrabite košaricu za kupovinu i poludite, morate uzeti u obzir nekoliko stvari.

1. Proračun

Nije tajna da su bebe skupe. Prema istraživanjima, obitelj sa srednjim prihodom može očekivati da će godišnje potrošiti gotovo 20000 kuna po djetetu . Dobre vijesti su da imate devet mjeseci za napraviti proračun za svoju bebu koja dolazi. Istražite načine za uštedu na dječjoj opremi.

Suprotno onome što bi neke tvrtke vjerovale, bebama nisu potrebne otmjene jaslice, dizajnerska odjeća ili najmoderniji skupi dodaci. Stvaranje proračuna za bebu tjera vas da razmislite o tome što vašoj bebi zapravo treba, kako se ne biste uvukli u kupnju “najnovijeg i najvećeg”. Osim toga, unaprijed proračun za bebu može vam dati dodatnu motivaciju za pronalaženje kupona i čekanje najboljih ponuda.

2. Prostor

Još jedno ključno pitanje pri kupovini vaše bebe je koliko prostora imate u svom domu. Velike komode i police mogu zvučati lijepo, ali vjerojatno se neće smjestiti u malu sobu. Imajte to na umu prilikom kupovine opreme za bebu. Ako vam nedostaje prostora, razmislite o malom krevetiću i drugim pametnim rješenjima za vrtić koja će vam pomoći.

3. Spol bebe

Mnogi roditelji radije čekaju da kupe dječje stvari dok ne saznaju spol svoje bebe. To se općenito događa između 18 i 21 tjedna, ali neki ljudi to otkriju već u 12 tjedana. Naravno, ne morate znati spol svoje bebe da biste počeli kupovati stvari za nju. Bez obzira na to držite li djetetov spol iznenađenjem ili jednostavno jedva čekate da počnete kupovati, uvijek možete kupiti uniseks dječju odjeću. Izbor je u potpunosti na vama!

Volite kupovinu iz udobnosti svog doma, bez čekanja? Provjerite web trgovinu baby opremom.

Objavljeno dana